Restjesrecept: kruidig schuimwijndessert
Heb je de schuimwijn niet opgedronken? Niet weggieten, hoor! Je kunt er de heerlijkste
desserts van maken. Zoals dit gefrituurd hapje met tuinkruiden.
Ingrediënten
- 100 ml schuimwijn
- 125 g zelfrijzende bloem
- 1 koffielepel suiker (of vanillesuiker)
- 1 ei
- 1 koffielepel olie
- steel en blaadjes van roomse kervel
Bereiding
- Doe de schuimwijn, bloem, suiker en het eigeel in een kom en maak er deeg van.
- Voeg de olie toe en roer nog enkele minuten verder.
- Voeg voorzichtig het opgeklopt eiwit toe.
- Haal de roomse kervel door het deeg en bak in frituurolie op 180°C.
- Serveer!
Tips en variatie
- Ook heel lekker met stengels van selderij, het blad van knolvenkel of de bladsteel van pastinaak.
- Heerlijk met een bolletje ijs.
Ontdek meer thuiskringlooptips!
Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken
Meer restjesrecepten ontdekken?
Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.